• Login

 • Privacy statement
  Nieuws
  12 december 2018

  Marktconsultatie huishoudelijke hulp

  Vanaf 1 januari 2019 kunt u de nieuwe tarieven gebruiken binnen het perceel huishoudelijke hulp en ondersteuning thuis. In 2018 heeft de regio Centraal Gelderland voor 7 gemeenten opnieuw de huishoudelijke hulp aanbesteed conform de richtlijnen van de AMvB. Vanaf 1 januari 2019 worden de gemeenten geconfronteerd met het abonnementstarief binnen de Wmo wat inhoud dat de eigen bijdrage voor een Wmo-voorziening die gezinnen met een midden en hoog inkomen aan de gemeenten betalen veel lager zal zijn. Deze beleidswijzingen houden in dat er een groter beroep zal worden gedaan op het gemeentelijk budget voor hulp bij het huishouden. Om de hulp betaalbaar en uitvoerbaar te houden en kwalitatief goed, zijn er nieuwe initiatieven noodzakelijk of verandering van de uitvoering systematiek noodzakelijk om deze ondersteuning betaalbaar uit te voeren. De samenwerkende gemeenten willen dit met een afvaardiging van u bespreken binnen een werkgroep (overlegtafel).

   

  De achterliggende gedachte hierachter is om samen met u ideeën verder te ontwikkelen om de huishoudelijke hulp binnen de regio ook voor de toekomst kwalitatief goed te borgen maar en ook betaalbaar te houden met een kostendekkend tarief.

   

  Op dit moment zijn er meer dan 40 zorgaanbieders actief binnen onze regio op het gebied van huishoudelijke hulp of ondersteuning thuis. Om met alle zorgaanbieders rond de tafel te zitten is niet mogelijk daarom is het voorstel om met een afvaardiging vanuit de zorgaanbieders te overleggen. Hieronder het proces om tot die groep te komen:

  • Vanaf  12 december tot 31 december 2018 kunt u zich aanmelden voor deze overlegtafel;
  • Heeft u al uitgeschreven voorstellen die u wilt delen dan kunt u die mailen naar rienk.planje@regiocentraalgelderland.nl;
  • In januari wordt bepaald door de gemeenten welke organisaties er worden uitgenodigd voor de overlegtafel;
  • Deze organisaties krijgen in januari de uitnodiging om fysiek aan de overlegtafel plaats te nemen;
  • De overige organisaties worden op de hoogte gehouden via de mail en website en kunnen op de verslagen reageren.

  De bedoeling van de regio is dat de nieuwe ideeën binnen de huidige aanbesteding uitgevoerd kunnen worden.  Wordt er out-of-the-box gedacht (wat ook gestimuleerd wordt) dan moet er waarschijnlijk een nieuwe aanbesteding plaatsvinden die dan in de tweede helft van 2019 moet worden opgestart.

  Het is natuurlijk ook mogelijk dat u zelf al een persoon aanwijst die voor meerdere organisaties aan de overlegtafel plaatsneemt.


  Aangaande deze overlegtafel, zijn deze voorwaarden van toepassing.

   

  velden met een * zijn verplicht